River Recovery

Civic Building Joins Earthquake Recovery Plan

Te Pae 基督城会议中心

The Christchurch Convention Centre Precinct is one of seventeen “anchor” projects initiated as a part of the Christchurch Central Recovery Plan—a 100-day collaboration process where architects and urban planners devised a recovery program for the central business district affected by a 2011 earthquake. Located in the heart of Christchurch, the new building, which is being designed in association with Warren and Mahoney, is capable of hosting up to 2,000 delegates for a variety of national and international events and includes a 1,400-delegate auditorium, a 3,600-square-meter exhibition hall and 1,600-square-meters of meeting rooms overlooking the nearby Victoria Square.

Project details
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Cupiditate deserunt voluptatibus accusantium hic voluptate deleniti, placeat, est fugit omnis temporibus necessitatibus cum quod, beatae debitis minima iste officia consequuntur in. Placeat molestias earum doloremque quia doloribus optio minima aut, et. Laboriosam itaque vitae animi, voluptatem commodi. Aspernatur praesentium aut nobis, deserunt temporibus veritatis culpa reprehenderit quos doloribus voluptatum, assumenda quidem mollitia perspiciatis tempora iure non doloremque iste nam velit rerum officiis necessitatibus. Porro tempora eos deserunt, facere, qui cum quos illo, accusantium excepturi temporibus neque ut fugiat labore non esse. Aliquid voluptatem beatae placeat ex optio consectetur quisquam, molestiae temporibus.
Location
基督城,新西兰
Client
TBA
Size
17,000 sqm
182,986 sf
Completion Expected
2021
奖项

Designed to reflect the fluid curves of the region’s braided rivers, the main entrance to the centre opens to Oxford Terrace and the Avon River, giving visitors easy access to Te Papa Ōtākaro/Avon River Precinct and creating a space for civic events. The concept of braided rivers was a key driver for the façade of the building. Fluid and organic in nature, they wrap their way around the building defining entryways and revealing framed views of the surrounding context.

 

Related